Το πιο γρήγορο φαγητό!

Όλες οι μητέρες τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ και το ερώτημα πάντα που θέτει στην οικογένεια είναι «τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εργένηδες άντρες , φοιτητές και φοιτήτριες ακόμα δεν ξέρουν να διαχειρίζονται την κουζίνα , νέες νοικοκυρές ακόμα και άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί και ίσως να μην θέλουν ή να μην το έχουν , το παρακάτω φαγητό είναι το πιο εύκολο και γρήγορο και ίσως το πιο ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!

Μπορείτε να κάνετε τραπέζι και να τους εκπλήξετε ΟΛΟΥΣ!!!

Τρώγεται χειμώνα – καλοκαίρι. Και το καλύτερο;;;;;;  Φθηνό, υγιεινό και ελαφρύ για όλα τα στομάχια!!! Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!

ΥΛΙΚΑ: (υπολογισμένα για μεγάλο ταψί – κύριο γεύμα 4 ατόμων)

  • 4 μεσαία καρότα
  • 4 μεσαία κολοκυθάκια
  • 4 – 5 πατάτες (όχι μικρές)
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κύβο knorr
  • μισή κούπα λάδι
  • μια κούπα νερό
  • 2 κατεψυγμένες πέρκες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. κόβεται στα τέσσερα την ντομάτα
  2. κόβεται σε κύβους μεγάλους τις πατάτες
  3. κόβεται στη μέση οριζόντια, τα καρότα και κολοκυθάκια
  4. ψιλοκόβεται το σκόρδο
  5. και τέλος, το κρεμμύδι το κόβεται σε μεγάλες ροδέλες
  6. τα λαχανικά τα κρατάτε στην άκρη
  7. το ψάρι δε χρειάζεται να το ξεπαγώσετε, όπως είναι τα πασαλείβεται με ελαιόλαδο (= δεν είναι υπολογισμένο στα υλικά)
  8.  τρίβεται τον κύβο knorr πάνω στα ψάρια μπρος – πίσω, κατά προτίμηση knorr λαχανικών
  9. τοποθετείται τα ψάρια στο ταψί
  10. ρίχνεται πάνω από τα ψάρια τα κομμένα λαχανικά και καλό θα ήταν πάνω στα ψάρια να έχει από όλα τα είδη.
  11. από πάνω ρίχνεται τη μισή κούπα λάδι
  12. στις άκρες του ταψιού μοιράζεται ρίχνοντας όλο το νερό (όχι από πάνω)
  13. και από πάνω ρίχνεται αλάτι (όχι πολύ , έχουμε βάλει knorr)
  14. πιπέρι και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, συνιστάται ένα έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για ψάρια.
  15. προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς Κελσίου (ανάλογα την κουζίνα)
  16. αέρα πάνω – κάτω και το αφήνετε περίπου μια ώρα στους 180 – 200 και στο τελευταίο τέταρτο της ώρας κατεβάζεται τη θερμοκρασία μια σκάλα λίγο να σιγοψηθεί
  17. κάπου κάπου το ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

TIPS:

Ψαρι-ψητό-στο-φούρνο-1! Μπορείτε να αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσετε καλαμποκέλαιο για να γίνει πιο ελαφρύ και με λιγότερα λιπαρά

! Την ίδια συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για πέρκα, να βάλετε άλλο ψάρι ή και κρέας, όπως μπριζόλες (τις οποίες αν δεν έχουν κολλήσει στην κατάψυξη θα πρέπει να τις αφήσετε έξω πρώτα να ξεπαγώσουν, αν πάλι οι μπριζόλες είναι χώρια μπορείτε κατευθείαν στο φούρνο.)

! Τα λαχανικά τα κόβουμε στη μέση οριζόντια ή και σε μεγάλα κομμάτια για να μη χαθεί η γεύση και το άρωμα τους.

! Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά αν επιθυμείτε και πιστεύετε ότι ταιριάζει με την επιλογή σας (ψάρι ή κρέας)

! Συνοδεύεται με χωριάτικη σαλάτα και φέτα!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!